Хубаво нещо е банята! Да си вземеш душ, особено лятото, си е направо кеф - особено ако преди това си се облял с 10 кила шампоан, пръскащ аромат хем на лимон, хем на горски цветя. (Ако комбинацията ви се струва странна, значи нищо не разбирате от ароматерапия!) Навярно Паметникът на Съединението се е почувствал благословен за този дар - банята, и е очаквал поне един пловдивчанин да се намери, дето да му я честити - ей така, като в доброто старо време. Да, ама не!

Намериха се пловдивчани, дето като едни същи Тома Неверни, не само че не му казаха едно "Честита баня!", ами тръгнаха да му търсят кусури. Не се бил изплакнал добре. Шампоанът му се бил стекъл по крилата на бели вади. Пестял водата. И пр. нелепости. На всичкото отгоре посреднощ въпросните неверници се промъкнаха по лъснатите до блясък плочки до паметника и собственоръчно пожелаха да удостоверят качествена ли е била банята, или тези бели следи имат друг произход.

И Еврика! Не е от шампоана с мирис на лимон и горски цветя! Не е от скръндзотия! Белите белези по сиво-черните криле са всъщност една най-обикновена традиционна корозийка. Че то какво ли не е корозирало около нас, че един паметник ли...

Важното е, че Съединението е чисто! И ухае - вие решете на лимон ли, на горски цветя ли...

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg