Кола кутийка, а в нея се събрали цели петима души - четирима премлади курсисти и инструктор, опитващ се да ги превърне в бъдещи шофьори. Снимката на малкия автомобил ни изпрати читател на TrafficNews.bg, учуден от непознатата му категория B1.

Ако не сте карали шофьорски курсове скоро, тази категория може да е непозната и за вас. Тя е предназначена за най-нетърпеливите да седнат зад волан младежи. Право да се запишат на курсове за тази категория имат тийнейджърите, навършили 16 години и 9 месеца. Уловката е, че обучението се провежда на специален автомобил - малка кола с маса 400 килограма (или 550 килограма за товарен автомобил) и мощност до 15 kW.

На читателя ни му направило впечатление, че "лагерната кола" едва се движела. По-добре обаче така - младите шофьори да свикват в рамките на позволеното от закона, за да не предизвикват катастрофи, когато някой ден се качат на по-мощни коли.

А като се замислите в град като Пловдив, една малка кола е идеално решение, имайки предвид колко трудно се намира паркомясто.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg