След толкова случаи на нагли постъпки на шофьори не само в Пловдив, но и в цялата страна, човек започва да си мисли, че е видял всичко. И точно тогава се намира някой, който да го изненада. Като шофьора на бял джип мерцедес, който за секунди пренаписа всички правилници за движение по пътищата в историята... и мина през пешеходна алея.

Грубото нарушение е направено малко преди второто колело на булевард "Цар Борис III Обединител", разказа читател на TrafficNews.bg, който ни изпрати снимки от случая. Джипът се движел от Панаира на север към кръговото. Дали заради ремонта там, дали заради друго, той решил, че ще прави обратен завой. Направил обаче възможно най-лошия подбор на маршрут.

На пешеходната пътека "зебра" той завил наляво, качил се на пешеходната алея на островчето между двете платна на булеварда и най-спокойно си карал по нея, докато стигне до платното, водещо към панаира. Там се включил в движението и доволен от направения обратен завой, продължил по пътя си.

И това доживяхме - джипове да се движат по пешеходните алеи. Добре, че не е имало истински пешеходци.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg