Мъж от благоевградското село Изгрев вече 5 години живее без вода, въпреки чеводопроводът минава на метри от къщата му. Вместо да му прекарат вода, от ВиК му подарили Новия завет, разказва потърпевшият.

Това е история за двама братя и една тръба. Преди 5 години, след кавга, единият брат – Кирил,реже водата на другия – Петър. Така по ирония на съдбата тръбата е на метри от Петър, но вода няма, разказва нова тв. Жалбите му до ВиК не дават резултат и при трите ръководства за 5-те злощастни години.

Оказва се, че ВиК са безсилни. Тръбата е частна собственост на брата на Петър. Така молбите на възрастния човек остават глас в пустиня, а от ВиК го препращат към друга инстанция – църквата.

Според главният инженер на ВиК Петър Чапкънов решението на проблема е в ръцете на общината. Тя трябва да изгради заобиколен водопровод, който да прескочи брата на Петър. „В момент водоподаването е прекъснато по тяхна причина. Това са роднински взаимоотношения, които ВиК няма никакви взаимоотношения. Значи партидата не е основание да се направи един водопровод от порядъка на 150-200 метра без необходимите документи. Но за целта трябва да се направи работен проект от тука до къщата за цялата улица, което да се одобри от общината и от ВиК – Благоевград”, казва той.

От общината не знаели за проблема на Петър. Докато той пише жалби до ВиК никой не уведомява местната управа за проблема му.

TrafficNews.bg