Стар фургон и импровизирано сметище тормози от години жители на квартал Кючук Париж. Хората знаят кой е виновникът, пускали са няколко жалби, но резултат няма. Грозната картинка е в градинката на улица „Братя Бъкстон” №92-96. След поредната жалба от страна на живущи в блока за проверка за дошли и служители на районната администрация.

Те са написали и предписание на нарушителя. И то гласи, че ако не премахне металния фургон и купчината стари гуми и други вехтории ще му бъде наложена глоба в размер от 1000 до 5000 лева. До тук добре, само че крайният срок, който е имал нарушителят да премахне въпросният фургон записана на постановлението е 12 януари. От тогава до сега резултат няма… картинката  е все същата, ръждясалото съоръжение продължава да си стои там, а купчината боклуци става все по-голяма.

Свързахме се с кмета на район "Южен" Борислав Инчев и се оказа , че случаят е по-сложен отколкото изглежда. До скоро е била спорна земята, върху която е фургонът, като към днешна дата този въпрос се е изяснил - парцелът е общински. Предстои да бъде извършена още една проверка на място през новата седмица, за да се разреши окончателно проблемът на жителите на района.