Паркинг в пловдивския квартал Кючук Париж се превърна в езеро. От месеци, пространството за спиране на автомобили на улица „Академик Петър Динеков“ се потапя във вода. За това сигнализира читател на TrafficNews, който всеки ден е принуден вместо обувки да нахлузва гумени ботуши.

Проблемът по думите му не е свързан с проливните дъждове през последната седмица. Дори в сухо време, от земята блика вода и за близо час всичко се превръща в мини езерце. Проблемът не свършва дотук.

Гьолът се застоява така с дни, а от него започва да се носи неприятна миризма.

„Завъдиха се жаби, а напастта от комари е още по-голяма. Не знаем от къде е проблемът. Подали сме сигнал и до ВиК дружеството за съдействие. Не може да си паркираме колите, ако вече сме спрели пък не може да си влезем в тях от кал, вода и боклуци”, разказва читателят ни.

За проблема се обърнахме и към ВиК, за да предадем сигнала. От водното дружество съобщиха, че при тях вече са постъпвали сигнали за тази локация.

„Наши екипи са констатирали, че проблемът не е в следствие на авария или от други наши съоръжения. Въпреки това ще направим проверка намясто”, заяви пред наш репортер гл. инженер Антон Гълъбов.