Купища стари дрехи бяха изхвърлени по поречието на река Марица, сигнализираха читатели на TrafficNews.bg. Ненужният текстил е бил забелязан на брега на реката в пределите на града.

Част от ненужните вехтории дори са в самите води, някои са отнесени и по течението.

Явно боклукът е изхвърлен през нощта. Съдейки по голямото количество, най-вероятно дрехите са трупани дълго време и стоварени на брега. Въпросът е обаче от кого?

На въпросните мърлячи може да кажем, че за подобен боклук има отредено място. В Пловдив са поставени по инициатива на БЧК над 10 контейнера. Събраните продукти периодично се събират и се извозват до специализирана фабрика за сортиране, където при необходимост се преработват или се подготвят за повторно оползотворяване. 

Според читателите ни обаче, мургавите ни съграждани са автори на замърсяването. Често контейнерите за дрехи биват изпразвани именно от тях. „Плячката” се сортира, а негодното се изхвърля… е не и отново в обособеното място.

Преди време ви показахме, как животински изпражнения бяха изхвърлени по брега, както и в самата река. Миризмата бе неописуема, както и гледката.