Голяма дупка възпрепятства преминаването на автомобили от бул. "Александър Стамболийски" към жилищен комплекс "Райски кът" - 2. За проблема сигнализираха жителите му, които ежедневно са принудени да използват трасето. Това от своя страна взима редица "жертви".

"Улицата е в окаяно състояние, поради което ние ежедневно трошим своите коли. Искаме да се обърна към отговорните за това лица с молбата огромната дупка да бъде оправена, за да можем да преминаваме спокойно без да се притесняваме коя част на колата ни ще бъде повредена", посочи пловдивчанка пред TrafficNews. 

Тя поясни, че проблемът датира вече повече от 2 години, което се доказва и от снимки от сателитната система на Google. Към момента проблемът засяга още по-голям обхват от граждани, тъй като заради ремонта на булеварда трасето се използва и от транзитно преминаващи. 

"Положението се влошава с всеки изминал ден. В момента на булеварда се извършват ремонтни дейности, поради които се налага ежедневно преминаването през въпросната улица на голям брой автомобили", посочи още пловдивчанката. 

Проверка на TrafficNews показва, че терена, през който преминава улицата, е публична общинска собственост и предназначението е именно за второстепенен път. Ремонтът на подобни трасета се осъщестява през бюджета на районното кметство, но поради силно амортизиралите настилки на много места, парите често недостигат дори за кърпене.