Вишка на ОП „Чистота” в момента е в Капана и работници премахват знаменцата, станали символ на арт зоната. Вече са изчистени няколко от уличките от тях. Работата наблюдават служители на общинска охрана, но засега никой не създава проблеми.

Пловдивчани, работещи в квартала, наблюдават процеса и коментират как се е стигнало дотук. Повечето от тях не са доволни, че знамената си отиват. „От една година чакаме документите за тези знаменца, каза Никола, който е един от инициаторите на поставянето им. Сега обаче решиха да ги махнат, защото никой не плаща такса за тях.”

Едно от мненията е, че знаменцата ще бъдат махнати, за да може впоследствие да бъдат заменени с други, които обаче ще се използват с рекламна цел и от които Общината ще печели пари.

„Смятам, че знаменцата са много красиви”, заяви китайката Лиан. Тя е за първи път в Пловдив и като много други туристи вниманието й беше привлечено от знаменцата, все още висящи в Капана. Според нея знаменцата не трябва да бъдат премахнати, нито пък трябва да бъдат ползвани за реклама.

Интересно е да се отбележи, че служителите на „Чистота”, изпратени в Капана, не са имали подходящи инструменти за целта, поради което на работника, свалящ знаменцата, му се налага да прави това с обикновен домакински нож за мазане на масло.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg