Котка е затворена и бедства в магазин на Централна гара. За това сигнализираха пловдивчани, които са видели животното затворено зад витрина. 

Животното е там най-малко от 5 дни, разказват местни. Жена, която храни котките в квартала, споделя, че не е виждала беглеца от известно време. Собственичката на магазина обаче твърди, че котката вече не е там и че магазинът е част от 6-етажен стар тютюнев склад с пролуки навсякъде в конструкцията. 

Във вторник Ирена Стойчева забелязва, че животинката е вътре в търговския обект на ул. "Иван Вазов", който обаче от месеци стои празен и под ключ. Нейни познати пък твърдят, че котето е вътре от събота. 

"Предполагам е намерила пролука отнякъде и е влязла, после е скочила през окачения таван. Няма как да се върне. Силно изплашена е", разказва пред репортер на TrafficNews Ирена, която е взела при сърце съдбата на котката. 

Тя разказва, че в крайна сметка е успяла да се свърже със собственика на магазина. 

"Жената дойде и отвори, но котето е уплашено и не излезе. Понеже тя не ми даде повече от 5 минути, аз я помолих да поставя хуманен капан да заловим котето, но тя категорично отказа съдействие и заключи обекта", посочи Ирена. 

Според собственичката на магазина обаче там вече няма котка. Мина Стойчева твърди, че днес Ирена е имала достъп от около 30 минути, но котка не е намерена. 

"Коте няма затворено вътре. Обиколихме, но не намерихме. Това е стара сграда, тютюнев склад на шест етажа. Има дупки отвсякъде, това коте може да излезе отвсякъде. Има счупени прозорци, както е влязло - така е излязло. Не отричам, че е било вътре защото е бутнало падащ таван, разпокъсало е мокети. Какво ли не. Но вътре в момента няма котка. Нека спрем, защото става смешно. Няма как да се сложи капан, защото вътре вече няма котка. Сотът също не реагира", посочи Мина Стойчева и подчерта, че обича животните, но очевидно котката не е в магазина. 

Ирена е потърсила съдействие в полицията и пожарната, но те обясняват, че това е частен обект и в този смисъл е неприкосновен. Тя е решена да пусне и жалба във Второ районно за отказано съдействие от собственика с надежда благополучно котето да бъде изведено от обекта.