И това доживяхме! На пъпа на Пловдив, до аптека "36,6", посока Тунела, на едно дърво, което е на тротоара преди подлеза, кацна... кошер. Съвсем истински - с пчели. За нетрадиционната находка ни съобщи читателка на TrafficNews.bg, която също като нас е останала без думи, виждайки къщичката.

"Първоначално реших, че е поставен с примамка, за да се съберат и махнат оттам, но хора, работещи в близост, казаха, че е там от доста време. Наясно съм с ползата от пчелите и ролята им, но също така съм била свидетел и на алергични пристъпи след ухапване от пчели и оси и не е шега работа. Често минавах оттам с детето си, но си намерих друг маршрут, защото мисля, че мястото им не е там", ни написа нашата читателка. 

Веднага казваме, че ние обичаме пчелите, даже им се възхищаваме - на стройния им ред, дисциплина и трудолюбие. Абсолютно сме наясно, че в световната практика, базирайки се на ползите от пчелите, множество големи световни градове - като Ню Йорк, Чикаго, Монреал, Лондон и др. - не само разрешават, но и поощряват отглеждането на пчели в своите граници. Но... на дърво, и то в центъра на града, на оживено място, откъдето минават и много деца... това ни се вижда притеснително.

Пък и как стопанинът на този кошер го обслужва? Освен ако е алпинист... Познавате ли го?

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg