Препускащ кон замалко да предизвика сериозна катастрофа в Кършияка, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

Около 19 часа в неделя каруца и свободно пуснат кон са преминали по булевард „България”. Отвързаното животно обаче се отделило от стопанина си и се спуснало по натоварената артерия. В същото време десетки коли са се движили по булеварда и при вида на коня водачите набивали спирачки. За щастие не се е стигнало до сериозни инциденти.

„Не бях виждал такова нещо от години. Конят свободно препускаше по платното за движение и възпрепятстваше преминаването на автомобилите. Докога ще спим? Докога ще толерираме подобно нещо”, пише възмутеният ни читател.

Досущ като в Дивия запад се превърна и район „Източен”. Преди дни ви показахме как коне свободно се разхождат и пасат необезпокоявано в околоблоковото пространство. Животинският пейзаж се допълва и от стадо овце, които редовно се разхождат наоколо. Не липсват и другите традиционни видове, като кучета и котки.

Идиличната картина всъщност е ежедневие от доста време насам. На всичкото отгоре кобилата си имала малко конче и не позволявала човек да припари на по-малко от 20 метра – започвала да рита и да го гони.