Американското седмично списание "Нюзуик" направи колосална грешка, като по недоглеждане прати за продажба броя, в който на първа страница Хилари Клинтън е представена като победител в президентската надпревара, съобщи "Гардиън".

Списанието, което вече е библиографска ценност, веднага било иззето от разпространителите, но въпреки това 125 000 броя били продадени за броени минути.

Това не е прецедент в световната история на журналистиката. Имаме си дори и наш, българнски пример. На 10 април 1979 година Георги Иванов излетя в Космоса. Този полет прослави България, но се превърна и в повод за един от най-големите журналистически гафове.

Ден след като българският астронавт излетя с космическия кораб "Союз 33" списание "Български войн" пусна репортаж за скачването на кораба с орбиталната станция "Салют 6". В публикацията се описва как обитателите на станцията посрещнали Иванов, как се черпили с българско вино и луканка. Още същата вечер обаче стана ясно, че скачване всъщност е нямало и няма да има - поради техническа повреда.

TrafficNews.bg