Пловдивчани свалиха забранителните ленти около ямата в Кючука, в която през май пропадна автобус. Огромната дупка на кръстовището на булевард "Александър Стамболийски" и улица "Стефан Стамболов", която причини главоболия на много шофьори, все още не е напълно завършена, съобщи репортер на TrafficNews.bg

Дупката се отвори от предни проливни дъждове, тъй като бяха подкопани основите на намиращата се на кръстовището шахта. Няколко пловдивчани разбиха колите си в дупката, а там се озова и автобус от градския транспорт. Последва ремонт - мястото бе укрепено и асфалтирано.

Според районната администрация временният ремонт можеше да издържи няколко месеца, но вместо това бе взето решение кръстовището да се затвори и към проблемната шахта да се подходи възможно най-сериозно, за да не се стига до ново пропадане поне няколко години.

Ремонтът трябваше да продължи до 2 юли, но бе съобщено, че срокът се удължава с още 3 дни.

Кръстовището ще остане затворено до 5 юли, като се променят маршрутите на няколко автобусни линии.

Шофьори обаче не са съгласни да чакат и да се лишат от удобството да ползват кръстовището на "Александър Стамболийски" със "Стефан Стамболов". Някой от тях е махнал лентите, ограничаващи движението, за да премине спокойно. Други веднага последваха примера му.

Липсващи табели за затвореното кръстовище предизвикаха хаос в квартала в четвъртък.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg