Когато нещо е неточно, дезинформиращо и не на място, по-добре да го няма. Така мислим. В противен случай то е не просто безсмислено и подвеждащо, но и опасно. Най-вече за времето и нервите на пловдивчани. Такъв е случаят с една табела карта на Община Пловдив, изтипосана не където трябва.

"Днес ми се наложи да чакам на спирката на бившето ВМИ. Загледах се в таблото, което показва къде се намира спирката спрямо картата и кои автобуси минават оттам. С изненада обаче установих, че въпросното табло трябва да бъде поставено на съвсем друга спирка! Питам се какво прави това табло там и дали някой ще го оправи, защото не всички, на които им се налага да използват градския транспорт, са наясно с това къде какво да чакат и често се разчита точно на тези карти."

Това ни написа читателка на TrafficNews.bg, очевидно заблудена от въпросната карта. Както вероятно и много други, чакащи на спирката на Университетската МБАЛ “Свети Георги” на бул. "Васил Априлов". Излишно е да ви убеждаваме, че така отбелязаната спирка "срещу Нордикс" е на съвсем друго място и автобусите, отбелязани на картата, въобще не минават през спирката, на която е чакала нашата читателка.

Да приемем, че това недоглеждане досега не е било забелязано от съответните служби в Общината. Е, сега вече нямат причина да не си поправят грешката. Което и ще проследим.