Къде са пешеходните пътеки? Това е загадка както за нас, така и за притеснени родители на деца, които учат в едно от най-елитните училища в Пловдив – "Душо Хаджидеков".

Боята на зебрите липсва отчасти, а на някои изцяло, сигнализираха читатели на TrafficNews.bg. На първия учебен ден днес малчуганите стискаха здраво ръчичка на татковците, преминавайки от едната до другата страна на натоварения път.  Мястото за пресичане е направо опасно за децата. Самата зебра не е повдигната, а единственият вариант да се види, е боята, която, както личи и на снимките, липсва.

„Недопустимо е в близост до училище да липсва зебра. Срамота за бъдеща Европейска столица на културата”, коментира гневна майка.

„Явно децата нямат значение за управниците”, добавя друг баща.

По собствена инициатива родителите са потърсили отговорност от Общината. Оттам са им обяснили, че поради ремонт се е забавило и пребоядисването на пешеходните пътеки. От администрацията са се ангажирали да сигнализират до фирмата, отговаряща за ремонтите, за да вземат мерки по случая.

Часове, след като се разровихме и ние в темата, формалната причина, че забавянето заради ремонт, беше забравена, а върху една от пътеките беше положена маркировка. Сега очакваме това да се случи и с другите зебри.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg