Двама мъже се разминаха с условни присъди от три години с пет години изпитателен срок. Те са били задържани за притежание и разпространение на солидно количество марихуана край Пловдив. При ареста си единият дори посегнал на длъжностно лице. 

До присъдата се е стигнало след споразумение между подсъдимите и прокуратурата. Те трябва да платят и глоба-по 20 хиляди лева всеки. 

Константин Атанасов е обвинен в това, че в периода 17-19 март тази година в Пловдив, Банско и землището на село Цалапица в местността Ортахан при условията на продължаващо престъпление, като подбудител и помагач, в съучастие с Васил Терзиев като извършител, умишлено е склонил и улеснил чрез съвети, разяснения и набавяне на средства Васил Терзиев без надлежно разрешение да придобие и държи с цел разпространение високорисково наркотично вещество – марихуана с общо тегло 1419,66 гр. на стойност 8517,96 лв.

При ареса му в местността Ортахан е употребил сила с цел да принуди орган на властта да пропуснат нещо по служба, а именно да осуетят задържането му. За така извършеното престъпление се определи наказание една година лишаване от свобода.

По същото дело на подсъдимия Васил Терзиев също е в схемата. Той е бил арестуван и му е било повдигнато обвинение за това,че в Банско и в землището на Цалапица в местността Ортахан, като извършител в съучастие с Константин Атанасов като подбудител и помагач, без надлежно разрешение е придобил и държал с цел разпространение марихуана – 1419,66 гр. На стойност 8517,96 лв.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg