Гигантски питон в американския щат Флорида е хапвал... еленско месо. Зоолози от щата се натъкнали на огромния бирмански питон с още по-голям апетит по време на свое изследване. Змията била толкова гладна, че успяла наведнъж да глътне не един, не два, а цели три елена. Предполага се, че влечугото е погълнало копитните животни в рамките на 90 дни.

Змията е била дълга почти пет метра и е тежала около 50 килограма. Този вид питони убиват, като увиват телата си около жертвите си и ги задушават до смърт. Човекът, ръководил екипа от експерти, изследвали животното, след като то било убито от горски служители, каза, че находката повдига сериозни въпроси относно този вид влечуги.
 
„Щом питона е способен да изяде три елена в рамките на три месеца, какво още може той да изяде, което ние не знаем”, каза професорът от университета в Диксън Скот Бобак пред Live Science, цитиран от Блиц. По думите му, находката може да накара всеки жител на Флорида да се разтрепери. „Дори не знаем колко много такива питони има в щата”, каза Бобак.
 
Питонът е бил убит през юни 2013 година. В тялото му учените открили около 6 килограма останки от копитни животни – копита, козина, зъби и др. След внимателно изследване, учените са установили, че животните са били на възраст една година, един месец и две седмици - майка и двете ѝ сърнета.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg