След като няма къде да паркирам, ще си взема тротоара и половината път. Явно така разсъждава този пловдивчанин, сниман изпратен от наш читател.

В прекрасното време днес и само дни преди новите мерки срещу COVID-19, хиляди пловдивчани излязоха да се разходят по централната градска част и да изпият „по едно кафе” на открито.

Явно липсата на паркоместа отново кара шофьорите да бъдат изобретателни, вместо да обиколят района и да паркират нормално.

Мястото е паркингът в близост до пощата на булевард „Цар Борис III”.

„Явно човекът е тръгнал на разходка, но разстоянието от колата до центъра трябва да е възможно най-кратко”, коментираха минувачи.

Интересното в случая е, че шофьорът на джипа реално не е спрял на синя зона, защото местата са заети. С паркирането си, лъскавото возило заема тротоара и блокира част от изхода на паркинга в посока булеварда. Подобно неправилно паркиране се санкционира с фиш от 50 лева, докато престоят на синя зона е 2 лева на час.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg