Магазинчето ти се изпразва. Клиентите настояват да заредиш. Не ти остава друго, освен да впрегнеш коня и да препуснеш с каруцата към големия град! Така, романтично и по каубойски, си обясняваме една абсурдна ситуация, за която сигнализираха читатели на TrafficNews.bg.

Кон и каруца се появиха в една от търговиите в Пловдив. Работещи на мястото обясниха, че превозното средство, задвижвано от жива сила, е честа гледка там. С него се придвижвали търговци от близко село, които идвали с каруцата, за да пазаруват. По-късно друг наш читател съобщи, че е забелязал същата каруца да се движи по булевард "Княгиня Мария Луиза" в посока центъра.

Любопитно е и как на тези снимки конят се взира в паркирания мотор пред един от складовете. Една конска сила срещу много! Но пък на мотора поне не му се налага да тегли дървена каруца с няколко души, качени отгоре й, плюс всичката стока, която са закупили. И то в жегите. Не кучешки, а конски живот...

Иначе, както знаете, движението на каруци по улиците на Пловдив е напълно забранено. Много собственици на подобни превозни средства обаче или не знаят това, или не ги интересува. По принцип, в случай на нарушение идва паяк, който репатрира "возилото". Собственикът пък бива изпратен вкъщи заедно с животното си. Но това, разбира се, се случва, само когато нарушението е установено, а каруцарят - хванат.