Участничка в протестите в село Войводиново е получила заплашително съобщение от неизвестен източник. То е изпратено по месенджър във Фейсбук и освен обидни квалификации, съдържа и много заплахи. Съобщението завършва със заканата , че "щом избухнем никой няма да остане!".

"Жената е изключително притеснена. Тя има деца и се страхува за тях" твърди нашият източник от Войводиново. Жената е съобщила за заплахите на полицията, а от там са я посъветвали да пусне писмена жалба. 

 

 

Жителите на Войводиново протестират втора вечер след инцидента, при който двама роми пребиха военослужещ. 

Според войводеновци двамата роми са искали да убият Владимир Димов и привличането им към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда е несправедливо. Припомняме, по-рано днес стана ясно, че двамата роми, които пребиха 33-годишния военен във Войводиново, са го нападнали в гръб и завързали с якето му, за да не може да се защитава. 

Тази вечер протестиращите бяха по-малобройни от снощи - около 150 души. Те се събрахи отново пред църквата на селото. Повечето от тях бяха наметнати с българския трикольор, а 10 коли на Специалните сили и жандармерия ги пазеха.