Недостигът на паркоместа в Пловдив става все по-актуална тема с всеки изминал ден. Местата за паркиране във всеки един район на града стават все по-малко, а колите все повече. Особено наболял е въпросът, когато става въпрос за централните райони на града и тези „обградени” от платените места – синя зона. Карето около „Гранд хотел Пловдив”, бившият „Новотел Пловдив” е едно от тези места.

За живеещите в района паркирането е истински кошмар и често се оказва „ябълката на раздора” между съседите. Освен жилищни сгради, там има и множество офиси, заведения, игрални зали, фризьорски салони и тн. Паркирането е невъзможно през целия ден, като дори местата на синя зони са заети почти през цялото денонощие.

Заради това, че притежава къща с гараж на улица „Оборище” 36, наш читател системно става жертва на обиди и заплахи от страна на съседите си. Причината е, че след като достъпът до гаража му е възпрепядстван постоянно, той на няколко пъти вика „Общинска полиция” за да санкционират нарушителите. Глобите и „паяците” обаче не решават проблема, а напротив стават причина за скандали и заплахи към него.

Гаражът всъщност се намира на Т-образно кръстовище на еднопосочна улица. По закон, когато се спира пред гараж трябва да се остави един метър от края му, до паркирания автомобил. При паркиране около кръстовище, разстоянието до автомобила трябва да е пет метра. В случая с въпросния гараж на потърпевшия, повечето паркиращи реално правят две нарушения.

„Аз съм с малко дете и често ми се налага освен колички и столчета, да пренасям и много багаж. Маневрирането по тясната уличка е почти невъзможно, когато има дори само един спрял автомобил. Тоест аз имам гараж, но не мога да го ползвам. Наложи ми се да сложа и паркинг колчета с разрешение на общината, но и те не помагат. Вече не знам какво да предприема. Поискал съм разрешение да поставя колчета, с надеждата, че ще пречат на спиращите автомобили да си отварят вратите.”, сподели нашият читател.

„Отделно въпросният господин от клипа ми налага постоянен търмоз, където и да ме види. Агресивен е и ме заплашва. Няколко пъти съм викал полицията, но и това не помага. От общината ми казаха, че има проект улицата да стане „зелена зона”, което ще ограничи нарушенията, но и това не се случва.”, допълни той.

Така освен, че не може да ползва собствения си гараж, той се превръща и в обществен враг номер едно, защото става причината за репатрирането на неправилно спрели автомобили.