На пловдивската улица "Никола Петков" в подножието на Бунарджика  има тротоар само от едната страна /заради релефа на хълма/ , но месеци на ред той е непроходим, сигнализират пловдивчани, които живеят в района. Преградни мрежи около строежа на огромна кооперация с футуристичен вид са блокирали изцяло пешеходната зона и всеки, който върви пеш по улицата е принуден да слезе на платното, за да заобиколи. 

"От едната страна има синя зона, а вечер и от двете страни на улицата има паркирани автомобили, защото районът е много натоварен.Майките с колички правят безумни маневри, защото трябва да заобиколят не само строежа, но и спрелите автомобили. Отсреща е църквата "Свети Мина" и на празници става още по -сложно" възмущава се Елеонора Димитрова. 

Жената, която живее в квартала, твърди, че строежът е спрян повече от година и там никой не работи. Въпреки това обаче преградните мрежи и предупредителните табели стоят. 

TrafficNews се свърза с кмета на район "Централен" Георги Стаменов, който коментира, че са издирили собственика на къщата, който бил в чужбина. Очакваме да се върне в края на месеца и да направим среща , на която да уточним как действаме. На практика там е строителен обект и той плаща редовно тротоарно право, но участъкът е непроходим и гражданите са прави да протестират" заяви Стаменов.