Стотиците знаменца, които висят закачливо над уличките в арт квартал Капана, се превърнаха в ябълка на раздора. Живеещи и работещи в квартала сигнализираха, че днес гирляндите с флагчета се свалят принудително. До премахването им се стигна след проверка на Пловдивския общински инспекторат. Инспекторите установили, че те са били разрешени само за периода на Капана фест, и предписали свалянето им.

Припомняме, че атракцията е дело на организаторите на фестивала, а по стотиците знаменца се вижда освен логото на Капана фест, знамето на града и емблемата на Пловдив 2019. Хиляди пловдивчани и гости на града се влюбиха в примамващо люлеещите се знаменца, а други смятат, че висенето им там постоянно е прекалено.

„Не знам какво да кажа”, така започна коментара си организаторът на „Капана фест“ Никола Сивков пред TrafficNews.bg и остана безмълвен няколко секунди.

„Очаквам упътване от Община Пловдив какво да се направи, за да узаконим флагчетата”, каза още той. По думите му, всичко по темата е изговорено с администрацията.

„Изисква се документация за съществуването им. Аз лично се ангажирам, ако това стане, да се нагърбя с поддържането им”, заяви Сивков.

Според работещите и наемателите в Капана, за момента знаменцата са най-достъпният вариант да бъде привлечено вниманието на хората. Подобни примери има по цял свят.

„Трябва да се докарат хората в квартала и да им е хубаво, приятно. Не става само с пешеходна зона и наеми. Опитваме се да накараме хората да изберат нас”, заключи Никола Сивков.   

Така изглеждаше кварталът преди година.  

Така изглежда сега, по време на фестивал.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg