Въпреки обещанията високите треви в Тракия все още са в междублоковото пространство, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

На места работата е отчасти свършена, но служителите отново са си оставили ръцете. Окосената трева не е събрана и стои като в огромен обор, както го описва младежът, сигнализирал за проблема. Той и неговият любимец са сериозно опарени от непочистената растителност.

Вчера кучето Тара е било на разходка в джунглата край блока. След уж приятната игра стопанинът намира осил, забит в ухото на животното. След неуспешен опит сам да го премахне, той се е принудил да потърси ветеринарна помощ.

Така проблемът с тревите е бръкнал в джоба на читателя ни и е причинил болка на любимеца му. 

По-сериозно, разбира се, пострада кучето. Едно подобно забиване на осил крие рискове за слуха, а и силна болка за животинчето. Осилът в долният си край, с който е бил прихванат към основното растение, е винаги много остър и като цяло наподобява клин, съставен от грапави власинки. Именно на тези два фактора - острия край и грапавата повърхност, се дължи увреждащата способност на осила. Грапавата повърхност на власинките способстват за прикрепянето на осила към козината на животните, а острия край лесно пробива кожата.

В стремежа си да облекчи дразнението кучето разчесва със задната си лапа ухото, като понякога се стига дори до разраняване. Ако не обърнете своевременно внимание на това, процесът се задълбочава и може да се стигне до възпаление на външното ухо с последваща перфорация на тъпанчевата мембрана и съответно възпаление на средното ухо.

Само преди месец нашият читател сигнализира, че докато минава покрай тревата, му се е закачил кърлеж.

Още по случая може да четете ТУК

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg

TrafficNews.bg