Продължава демонтажът на старите табели за Синя зона в Пловдив. Докато новите табели обаче се поставят, липсата на обозначение обърка гостите на града и доведе до закопчани със скоба автомобили. За проблема ни сигнализира читател на TNS.bg, който спрял колата си в улица в центъра на града, където нямало нито знак, нито служител на Синя зона. Шофьорът не е пловдивчанин и не бил информиран за промените в паркирането в града. Оставил автомобилът си и само след час той бил закопчан със скоба.

Припомняме ви, че от вчера цената на Синята зона в Пловдив скочи от 1 лев за час на 1.50. Промяна в таксата за SMS няма. Разширява се и обхватът на платените места и се увеличава броят на дните от седмицата, в които ще се плаща за тях. Така платеното паркиране ще важи от понеделник до събота включително. В неделите пък също има паяк, който ще дежури и вдига неправилно паркиралите автомобили. 

Всичко това е ясно и на граждани, и на Община от месеци, но явно подмяната на табелите е оставена в последния момент. Предполага се, че пловдивчани би трябвало да знаят къде е Синята зона в града и да не разчитат на табели, но в никакъв случай не можем да очакваме това и от гостите на града. В конкретния случай нашият читател е бил напълно изненадан от поставената скоба. 

Табела с маркер показва новата цена на Синята зона в Пловдив СНИМКИ


TNS.bg