„Данъци за дупки” или „Не сте добре дошли в Пловдив”. Така изглежда пътната обстановка в Пловдив или по-точно - пътните артетии за влизане в града, ни пише нашият читател Андрей Пейков. И ни изпрати снимки от пътя до бижуто на Пловдив - Гребния канал, който е напълно непроходим или поне не и за леки автомобили. Според читателя ни така - с дупки, се посрещат и изпращат гостите на града, а включително и тези, които вече изпратихме от Европейското по кану-каяк.

На въпросната пътна отсечка, която е не повече от 400 метра, са се "разположили" 25 дупки, които освен че крият риск за автомобилите и за водачите им е опасна за пешеходците и велосипедистите.

"Ежедневно се налага да минаваме по този път, за да стигнем до домовете си, доста е натоварен откъм автомобили и с всеки ден става все по-опасен! Ясно личат следите от спукани автомобилни гуми и джанти! Районът се счита за широк център, а данъците не отговарят на това!", възмутен е читателят на TrafficNews.bg. 

Хората от района многократно са пускали жалби до кметството на "Западен", което принуди кметът Димитър Колев да прогледне и да ги забележи. Затова и през февруари надупчената като решето улица „Отдих и култура”, която минава директно през Гребната база и бодеше очите и чупеше колите на пловдивчани, беше запълнена и асфалтирана. Видяхме го с очите си! Даже се осмелихме да прогнозираме, че тя най-после ще заприлича на европейска улица.

Както се вижда от снимките обаче, ефектът не е продължил много дълго. И... дупките пак са си тук - за да посрещат и изпращат. Съвсем не по европейски...

Още новини ТУК

TrafficNews.bg