Липсваща пешеходна пътека тормози жителите на пловдивския квартал „Христо Смирненски”. Проблемният участък е на кръстовището на булевардите „Свобода” и „Копривщица”. Наши читатели сигнализираха, че пресичането там е еквивалентно на самоубийство - поради натоварения трафик и фучащите коли.

Жител на района разказа, че е нужно да се изминава дълго разстояние до най-близката зебра, но и там има проблем – маркировката е избледняла и на места дори липсва.

„Създава се голямо неудобство от липсата на пешеходна пътека, тъй като мястото е стратегическо и има нужда от пешеходна пътека”, пише в сигнала си читателят ни. По думите му хората притичват, за да минат, а толерантност от шофьорите липсва.

Това е едно от възловите места в града. В района има десетки кооперации и магазини. Пресичането е цяло предизвикателство, особено за възрастни хора и майки с колички. Небезизвестно е, че липсата на зебра не спира хората да преминават.

Пловдивчани се надяват скоро проблемът да се реши, защото се опасяват, че може да стане сериозен инцидент с фатален край.