Депутатката от Тексас, Джесика Фарар, нанесе необичаен удар на закона за аборта, като намеси мъжете и предложи да бъдат глобявани, ако бъдат хванати да мастурбират, съобщава BBC. Нейното решение има проста цел - да предпази неродените навсякъде. Ето за това тя предлага всяко подобно действие, което не е свързано с обичайните биологични закони или с медицината, да се счита като "акт срещу неродено" и да бъде наказвано с глоба от 100 долара.

Фарар обяви, че е напълно наясно, че този закон никога няма да влезе в сила. Идеята й е да се обърне внимание над правата на жените. Според нея  напоследък те са ограничени и дава за пример правото на избор на жените - да запазят ли детето или да направят аборт.

"Случващото се ме кара да мисля, че това, което е добре за гъската, е добре и за гъсока", казва депутатката", цитирана от 24 часа. Ако всички мерки, които вземаме при жените, са с цел да се запази светостта на живота, не може да губим нито едно семе." Тексасците на свой ред реагираха бурно на това в социалните мрежи. Част от изказванията споделят единно мнение, че защитата трябва да е върху ембриона и всичко преди него не влиза в това число.

Джесика Фарар е дългогодишен защитник на правата на жените и основен участник в протестите в щата.