Мръсен, изцапан, вонящ. Скърца и често засяда. Що е то? Отговора го знаят всички, които ползват пасарелката в Прослав. Асансьор!

Да, такъв е асансьорът на въпросната пасарелка. Той е в толкова окаяно състояние, толкова често е цел на вандали, че пловдивчани се страхуват да го ползват, написа ни читател на Trafficnews.bg.

И живописно ни описа как асансьорът се използва за тоалетна и как на него лично често му се налага да се вози с фекалии.

Припомняме ви, след серия от вандализъм преди време асансьорен сервиз вдигна ръце и се отказа от договор за поддръжка на въпросния обект. Тогава майки с колички и трудно подвижни хора останаха блокирани в Прослав и Смирненски заради неработещи асансьори на пасарелките. 

Наш репортер се свърза с институцията, поддържаща асансьорите. От там ни разказаха, че проблемите се крият в недоброжелателни граждани. Те всячески са саботирали работата на механичното съоръжение в Прослав - вандали са заливали таблата с вода, вадели са копчета, чупили са части.

От фирмата се отзовавали по 4-5 пъти на седмица, за да поправят асансьора в Прослав. След серията от вандализъм сервизът вдигнал ръце и се отказал от договор за поддръжка, който включва и двете пасарелки.

След няколко разговора с НЖКИ от сервиза са склонили да подпишат нов договор с условието, че на проблемната пасарелка в Прослав да се постави СОТ и камери за наблюдение.

Очевидно е, че нищо не може да спре вандалите - асансьорът на пасарелката в Прослав го доказва. Докато... някой от тези, които са забравили, че имат тоалетна вкъщи, не бъдат сгащени по без гащи и не им се наложи да си платят солидно за облекчаването...