Предстои да ликвидираме всички катуни, землянки и други свърталища на скитници в район "Централен". За съжаление убежището на Васил, който се беше настанил в подножието на Бунарджика, не е единствено" коментира кметът на района Георги Стаменов. 

Днес сутринта по негова заповед бе разчистено "ранчото", което бившият полицай Васил си бе заградил в парка под тепето. Мъжът се е държал доста агресивно и се е наложило намеса на полицаи от Второ районно. 

Районният кмет заяви, че следвата язва, която ще бъде разчистена е на бул. "Васил Априлов" - теренът, на който се е настанил небезизвестният скитник Душко, който нарича себе си Царя на клошарите. След като бе прогонен от общинска земя миналата година, а натрупаните от него боклуци бяха извозени с камион, Душко се премести в частен имот. "Договорили сме се със собствениците да почистим района , да го застелем с чакъл и той временно да бъде използван като паркинг" заяви Стаменов.

 

Кметът коментира , че е изчакал да приключи зимния сезон, тъй като клошарите категорично са отказвали да се преместят да живеят в приют. Нямаме механизъм по който да ги принудим, но и не можем да ги оставим да се самонастаняват където решат" бе категоричен той.

Часове след прочистването на района в парка, въпросният Васил пак е успял да струпа кашони, найлони и дюшек и е започнал нов строеж в парка. Клошарят очевидно е решил да си играе на котка и мишка с институциите.