Жилищен район в центъра на Пловдив заприлича на сметище. За това сигнализира пред TrafficNews.bg възмутена местна жителка. По думите ѝ ежедневно в района около улица "Хъшовска" и ул. "Асен Златаров" се изнасят отпадъци от всякакъв тип - растителни, битови, дори строителни. Вместо да бъдат изхвърлени на обозначените за това места обаче, че се оставят в близост до кофите за отпадъци, а хора и животни ги разнасят из цялата улица.

Според очевидци, боклукът се трува вече повече от седмица. Вместо да бъде почистена обаче, купчината расте с всеки изминал ден. 

"Докога ще се превръща Пловдив в бунище? Къде са съответните институции и инстанции, радетели на реда, хигиената и спокойствието ни? Кой кмет не си е свършил работата? Коя служба е отговорна да санкционира безотговорните жители на квартала ни?", тези въпроси отправи пловдивчанката пред редакцията ни. 

Както се вижда от снимките, пред полупразните съдове за смет оставени строителни материали и картони:

 

Паднали клони от близките дървета пък препъват минувачите по тротоара:

А измежду тях "изплуват" още битови отпадъци:

Припомняме, че изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за смет, както и около тях, е строго забранено. Това се случва на специално определени пунктове, а във всички 5 района на пловдив са поставени контейнери тип "лодка", предназначени именно за тази цел.