Всекидневна гледка в междуградския автобус Пловдив - Куклен. Хора са били натъпкани като сардини в рейса, извършващ курс в 18 и 40 часа. Това сигнализира читател на TrafficNews.bg

Хората не просто се събрали, ами се натъпкали и уплътнили и последния свободен квадратен сантиметър в превозното средство. Пътниците едва са си поемали въздух. На една от спирките в Кючука, където е трябвало да се качат още хора едва са се отваряли вратите. Оказало се, че в превозното средство не могат да се качат още хора и се наложило да бъде повикан втори автобус. Въпреки това все още са останали правостоящи. За капак на претъпканата картинка, задната врата била блокирала и през целия път е стояла отворена.

„Такива условия сме принудени да търпим всеки ден, защото някой не си върши работа”, разказва читателят ни.

По думите му, това е редовна практика на превозвачите. По време на натоварените часови зони е истинско предизвикателство возенето в автобуса за малкото градче. Пътниците едва влизат, бутат се да стигнат до шофьора, за да си платят билета, едва пазят равновесие и често са атакувани от нечии крак или токче. Освен неудобството, возенето е и изключително опасно. При едно по-рязко набиване на спирачки пътниците могат сериозно да пострадат.