Ядосани пловдивчани блокираха строеж в квартал "Смирненски" с колите си миналата нощ. Живеещите в кооперация на ул. "Рай" /до бившата дискотека "Занзибар"/ към 1 часа били разбудени от силен шум от коли и машини, съпроводени с крясъци и псувни. 
 
 Станах да видя какво се случва и видях няколко бетонобъркачки, които влизаха в строежа в съседство. Строителите налива бетон, шумът беше ужасен, разказва Веселина Джилянова. Тя се обадила на 112. "Подадохме общо 5 сигнала аз и мои съседи.  На мястото пристигнаха двама униформени полицаи, постояха малко и си тръгнаха. Строителството и шумът продължиха още няколко часа. Отидохме до строежа и паркирахме колата пред входа. Главният отговорник на строежа най - нагло заяви, че няма да прекратят нощното строителство и че това няма да е последната вечер", разказва Джилянова.
  
Опитът за блокада обаче не успял, тъй като строителите невъзмутимо разширилиа входа за машините и продължили да наливат бетон. 
 
От Второ районно са направили предупредителен протокол на фирмата - строител "Главбулгарстрой". "Следващите дни на място ще бъде извършена проверка от служители на Инспектората на общината и ако бъдат констатирани нарушения, инвеститорът и фирмата - изпълнител ще бъдат санкционирани" коментира кметът на район "Западен" Димитър Колев.