Докато в страната масово се колят прасета заради свинската чума, по една от националните телевизии върви детската поредица на филмче, разказващо щастливия живот на едно прасенце. В ефира на BTV Comedy миналата събота се излъчи детския филм „Бейб”, а тази събота, според програмата на телевизията, предстои да бъде излъчено и продължението на филма - „Бейб в града”. Програмата на телевизията вероятно отдавна е планирана, но едва ли е сега е момента за филма, разказващ за приключенията на Бейб. Ситуация в страната  продължава да е изключително критична в някои области. БАБХ премина към принудително изземване на свинете отглеждани в тип „заден двор”, копаят се масови гробове в санитарните зони.

Ситуацията  - жандармерия и ветиринари със скафандри да колят прасето на двора, докато по телевизията върви историята на Бейб е меко казано абсурдна. 

„Бейб” е игрален детски филм от 1995 година и е едно от най-успешните филмчета за мачугани. Във филма се разказва за историята на едно бебе прасенце, което заживява във фермата на новите си стопани. След големия успех на филма излиза и втора част, която се явява като продължение на първата със заглавието "Бейб в града".

Една от първите реплики, с които започва първата серия на филма е : „Неотдавна на прасетата не се отдаваше никакво уважение освен от други прасета. Те прекарваха целия си живот в жесток и мрачен свят. В онези дни прасетата вярваха, колкото по - скоро пораснат и се угоят, толкова по- скоро ще влязат в свинския рай”.

Коледата невъзможна за Надя и Цветан! Африканската чума остави семейства без поминъкРазказ от първо лице на животновъди от селото, от което тръгна заразата по свинете

Масово колят прасета край Пловдив! Стопанин: Отнеха ни прехраната за зиматаПредвиждат се и санкции в размер до 1000 лева за неспазилите наредбата