Бащата на изоставеното дете снощи в Западен парк се появи в полицията днес. Той бе разпитан в столичното Трето районно управление на полицията. "Снощи около 01.30 часа разбрах, че детето го няма", съобщи той. Мъжът разказа, че до преди седмица е живял с майката на детето. 

"От 5-6 дни не сме заедно", съобщи бащата на детето. Мъжът живее в столичния квартал "Христо Ботев" и работи в сферата на строителството. Той е категоричен, че иска да се грижи за дъщеря си. 

Продължава да се издирва майката. Предстои образуванeто на досъдебно производство по случая. 

Припомняме, че в петък вечерта минувачи намериха бебето да плаче самo в тревата на Западния парк. До детето са били оставени памперси и шише с храна.  Медицинският преглед е установил, че то е здраво.

“Няма следи от насилие, здравословното му състояние също е добрo, изследванията му са в норма. Няма причина относно здравословното състояние”,  съобщи Илка Бонева, директор на дирекция „Социално подпомагане” – кв. „Възраждане”.

За момента детето е настанено в столичната педиатрия, а социалните ще преценят какво ще се случи с него занапред. Те напомнят, че в подобни случаи родителите носят наказателна отговорност.