Потресаващи  кадри засне случаен наблюдател на улицата в киргизката столица Бишкек. На видеото се вижда как малко детенце е паднало на улицата в снега и не може да се изправи. Баща му обаче бързо намира решение на проблема, и вместо да му помогне да стане от ледената земя, той решава че ще го изрита със всичка сила, докато е още на земята, и то посред бял ден.

На кадрите се вижда, че след ужасяващия ритник тялото на детенцето излита встрани на пътя.

След това грубо действие следва второ - бащата хваща детето за ръката и го задърпва.

След появата на подобно видео, очаквано мрежата реагира бурно на действията на бащата. Много интернет потребители изразиха своето възмущение от видяното. За много хора подобно поведение е не само недопустимо от страна на един родител, но и призоваха детето да се отнеме от безотговорния баща, а той да бъде наказан.

Свиделят на случващото се коментира, че всеки един от нас е виновен за това, което се случва навсякъде по света. Според него не само майката и бащата това бебе, което лежи безсилно в ледения сняг са виновни, а всички хора, които допускат тези неща да се случват навсякъде по света. Възмущават се в гневни коментари, а след това всичко се забравя.

Свидетелят казва още: „Мълчание ме обзе, докато гледах случващото се. Съдбата не  дарява с деца  някои хора, други опитват да станат родители години наред, а трети не могат да бъдат такива. А този човек е решил да използва детето си като боксова круша или футболна топка. По дяволите! Помислете: Каква съдба очаква това бебе?  Не искам нищо друго, освен да го измъкна. Всички ние трябва да сложим край на всичко това”.

Местните медии предават, че полицията е идентифицирала и задържала бащата насилник. Той е обвинен в хулиганство и ще бъде съден за действията си.