Автобусна спирка в Пловдив се превърна в минипаркинг. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg, който ни изпрати снимки от булевард "Цариградско шосе", веднага след завоя за улица "Лев Толстой". Там е имал неудоволствието да се сблъска с непукизма на българския шофьор.

"Пътувах с автобус. На кръстовището за "Лев Толстой", при гробищата, шофьорът спря на червен светофар. Когато тръгна, се оказа, че няма да може да остане в най-дясната лента, защото тя бе заета от паркирани автомобили", разказва читателят ни. "Шофьорът трябваше да се престроява в последния момент, за да мине в средната лента, а това не зарадва каращите там. Знаете колко лесно се палят шофьорите в града, не бяха бибиткания, не беше чудо", допълва той.

В крайна сметка автобусът спрял в средната лента, тъй като от завоя до спирката на Полиграфията имало паркирани цели 4 автомобила, единият от които бус. Всички с включени аварийни светлини, но без шофьори в тях. 

"Спря в средното платно, слязохме. Възрастните жени от спирката се възмущаваха. Разбирам ги - трудноподвижни са, а като дойде автобусът им, трябва да бързат между колите, за да стигнат до вратата", допълва читателят ни. В следващите няколко минути още три автобуса минали през спирката и трябвало да спират в средната лента.

"Не са прави шофьорите. Да - няма паркинги в града, трудно се намира къде да си оставиш колата, ама точно пред спирката ли? По-надолу имаше още пет паркирани коли, но те поне не пречеха на автобусите. Можеше неправилно паркиралите да спрат там, ама не - по-лесно пред спирката. А с пуснатите аварийни лъжат само себе си", завършва писмото си читателят ни.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg