Дупките по варненските пътища се оказаха особено плодородни през тази година. Благодарение на високото качество на асфалта, който се полага, и под зорките грижи на контрола на община Варна, първите зачервени домати са вече факт. Те се появиха в най-известния в България варненски квартал – Аспарухово.

„Златният век настъпи. Асфалтът в най-добрия варненски квартал даде първа реколта“, коментира в социалните мрежи фотографът, заснел този умилителен миг.

В коментарите под публикуваните снимки гражданите на Варна не спират да хвалят както фирмата-изпълнител, така и цялата община, като споменават и нещо за майки и формулират обещания към тях, пише sputnik.bg.

Бурен интерес превизвиква въпросът какво е посяла министър Лиляна Павлова при откриването на прясно ремонтираната отсечка на Аспарухов мост. Едни граждани залагат на краставици, а други на тикви. Съобразителен варненец коментира, че е по-добре да са тикви, защото те са любими на прасетата, а пък и хората ги обичат. Все пак не напразно Елин Пелин пише разказа „Печената тиква“.

За всички варненци остава любопитното очакване какво ще роди асфалтът в останалите квартали. Трябва да отбележем, че се наблюдава спортно напрежение между представителите на варненските квартали. Надяваме се, че плодородният асфалт няма да доведе до създаване на агитки, които се бият помежду си и нападат невинни граждани.

Аспаруховци са нарекли първия узрял домат на премиера. „За Бойко е. Той успя да върне земеделието в България, и то в градовете: нещо нечувано нито в Румъния, нито в останалата част от Европа и света. Сега очакваме завръщането и на животновъдството“, коментира друг гражданин, като допълва „но семките от първия домат си остават тук във Варна. Наши са си, не ги даваме. Ако иска премиерът да яде от най-вкусните домати, да идва по-често тук. Хем може и икономиката да се оправи. Ей на – на плаж Аспарухово нито един спасител няма. Срамота е! И други опасни плажове има. Чакаме да видим резултати и там“

Домати Аспарухово

Домати Аспарухово

Още новини ТУК

TrafficNews.bg