На ГКПП – Малко Търново турските граничари спират всички жълти коли с българска регистрация и не ги пускат да преминат на тяхна територия с аргумента, че са таксита. Дори автомобилът да няма табела „такси“ и касов апарат, той не може да премине. Това съобщава „Флагман“, позовавайки се на свой читател.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев потвърди, че изнесеното отговаря на истината. „Български таксита не се допускат да преминат границата, тъй като те нямат разрешение за извършване на търговска дейност на турска територия. Дори шофьорът да твърди, че пътува по своя работа, граничарите се съмняват, че пътниците в колата са клиенти, с които той предварително се е договорил и практически извършва редовен курс“, каза градоначалникът.

Според български митничар, пожелал да остане анонимен,   масовото спиране на жълти коли на ГКПП Малко Търново се прави за пари и облагодетелства турски таксиджии. „Щом свалят пътниците от нашите коли, веднага се появяват турски шофьори, които им предлагат да ги закарат дотам, закъдето се тръгнали. Естествено, срещу добро заплащане“, допълва той.

Снимка: Флагман

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg