Три активистки на PETA се съблякоха голи в знак на протест в Северен Лондон. Те се обявиха против нехуманния според тях начин, по който се стрижат овцете в страната.

Повод за недоволството е поредното издание на „Седмица на вълната“, което се провежда за седма поредна година и е под патронажа на принца на Уелс. Събитието ще се проведе между 10 и 16-ти октомври. След като скандираха известно време с плакати, протестът на активистките беше прекъснат от полицаи, които ги принудиха да спрат.

Подобни шокиращи кампании вече са известни и у нас. Само преди месеци вегани „изядоха живо момиче“ в центъра на София. На поредния "кървав" протест в София, те "пакетираха и готвиха хора" в района на столичния булевард "Витоша". По време демонстрацията по обичай всички те са залети с "кръв", която се стича по цялото им тяло.

Седмица преди тях, други вегани и вегетарианци се събраха пред Народното събрание на мирна демонстрация-протест срещу убиването на животни. Те искат промяна в законодателството и "да се приравни убийството на всяко едно животно с убийството на хора".

TrafficNews.bg