Агитацията у нас има най-разнообразни форми. Борбата за гласове невинаги, а даже твърде рядко, се реализира чрез аргументи, чрез идеи, представяне на ясни цели и път за постигането им. По-лесно е да "бутнеш" на избирателя нещичко - я левче, я кебапче, я да му докараш някой любим певец да му попее. Тъй то - един ден ти дават да харчиш, хапваш и танцуваш, на следващия си с празни джобове, празен стомах и хич не ти е весело. Но за мислене е късно.

Освен агитацията чрез "морков", я има и тази чрез "пръчка". Политическите сили у нас понякога предпочитат да плашат избирателите с другите кандидати. Не изтъкват себе си и качествата си, а посочват липсата на качества в другия. Или пък плашат с това какво може да се случи, ако бъде избран "неправилния".

Подобна стряскаща агитация използват и хора, решили да стегнат редиците в жилищния си блок. На входа му те залепили "покана" да се гласува за кандидата на ГЕРБ. За да подтикнат обитателите на тези блокове да постъпят така, те ги плашат с... недовършено саниране.

Аргументацията на авторите на призива е, че ако Цецка Цачева не спечели изборите, правителството ще даде оставка и това щяло да значи "край на санирането". Защо? Защото според тях у нас новите управляващи нямали практиката да продължават политиките на предходните.

Ех, будни български умове! Искат се талант да стигнеш от президентски избори до санирането! Но сигурно са сметнали, че това ще е по-силен аргумент от някое кебапче. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg