Покъртителна сцена на вербална агресия се разигра пред очите на десетки граждани в Пловдив. Жена крещи, обижда и заплашва шофьор на градския транспорт, а причините за поведението ѝ не са ясни. За това сигнализира читател на медията ни, станал свидетел на случващото се. Той предоставя кадри, които запечатват само част от случилото се.

От видео, предоставено до TrafficNews, е видно, че жената – водач на лек автомобил, е отбила колата си в близо до кръстовището, пречейки на видимостта към пешеходна пътека. Тя е извън превозното средство и крещи силно към водача на белия автобус на градския транспорт. Думите, които употребява, са меко казано арогантни, позволява си да заплашва със сексуалната мощ на мъжа си. Междувременно излиза на средата на кръстовището, приближавайки се до автобуса и отново се връща към колата си.

Мамицата ти ще е**. Довечера мъжът ми ще те скъса от е**не. П***раст мръсен“, са част от заплахите и категоризациите, които сипе жената.

Най-смущаващо е, че ситуацията се развила в ранния следобед на кръстовището на ул. „Свети княз Борис“ и „Съединение“. Само на метри от мястото се намира средно училище, посещавано от стотици деца.

„Докато чаках на светофар това се случи пред мен. Чух, че някой се псува и тогава се обърнах и видях как тя направи десен завой, идвайки по „Съединение“, спря колата и започна да крещи. Нямам представа защо се е получил скандалът, възможно е някой да е навлязъл в насрещното. Иначе преди тя да слезе от колата, чух че шофьорът на автобуса също я напсува за нещо. Впоследствие светофарът светна зелено и тръгнах, но видях че автобусът спря на аварийки и шофьорът слезе“, споделя той. 

Не става ясно как се е развила случката и дали се е стигнало до по-сериозна ескалация на напрежението. Дори нещата да са спрели до тук, абсурдното поведение на шофьорката, нейните крясъци и нецензурни обиди са били чути и видени от десетки, включително деца.

Психолог: Агресията на пътя е симптом за нашата емоционална незрялостЗа да се справим с нея, трябва да е назовен с истинското ѝ име, казва Биляна Караджова