По време на полицейска операция през уикенда полицията в Пазарджик се натъкнала на 12 непълнолетни и малолетни без придружител в питейни, увеселителни заведения и интернет клубове в града. Децата са предадени на родителите, като на управителите на заведенията и на родителите се съставят актове за установени нарушения на Закона за закрила на детето.

След поредния побой над клиент на дискотека в града от охранителите на заведението там върви кампания по проверки. По време на проведени специализирани полицейски операции за времето от 09 до 12 юни са извършени проверки на 724 лица, 536 МПС, 55 питейни и увеселителни заведения, 5 интернет клуба, 12 игрални зали. За установените нарушения са съставени общо 109 акта, съобщиха от ОД на МВР – Пазарджик.

Друг случай на изключителна дързост засекли по време на проверка на пътя за велинградското село Пашово, велинградски полицаи. Те са спрели за проверка товарен автомобил „Щаер”. Возилото, което е собственост на частна фирма било управлявано от непълнолетен 16-годишен младеж от якорудското село Конарско. В камиона били открити натоварени около 13 кубически метра иглолистна дървесина. Тя не била маркирана с контролна горска марка, а тийнейджърът дори не разполагал с никакви документи за нейния произход. Камиона и дървесината са иззети, а непълнолетния е задържан в ареста. С него работи инспектор „Детска педагогическа стая”. 

По време на полицейските дейности от петък до днес са иззети общо 11380 къса цигари и около 29 килограма сух нарязан тютюн. Във връзка с това са образувани полицейски производства спрямо 6 жени и 2 мъже.

Снимка: бгнес/архив

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg