Бум на инцидентите с газови бутилки отчитат медиците в Пловдив. В Клиниката по изгаряния на университетската болница в момента лежат четирима мъже и една жена, пострадали при различни инциденти с газови бутилки през последната седмица. Сред тях е и 24-годишен младеж от Мадан, който е в медикаментозна кома. Лекарите обаче изпитват недостиг на кръв, защото пациентите се нуждаят от денонощно кръвопреливане. В отделението обаче изпитват недостиг на кръв, защото пациентите се нуждаят от денонощно кръвопреливане.
„Няма значение каква е кръвната група, колкото и кръводарители да има, получаваме кръвната група, която ни е нужна. Особен апел имам към кръводарителите с кръвна група Б. За да помогнем на тези пациенти да живеят, трябват ни ежедневно кръвни продукти за тях.”, съобщи пред TrafficNews.bg д-р Ваня Анастасова от Клиниката по изгаряния.
Елена Ризова е съпруга на най-тежко пострадалия пациент. Мъжът е с 82% изгаряния след взрив на газова бутилка. Тя също лежи в клиниката, но с по-леки травми.
„Както мъжът ми сменяше бутилката за секунди се чу взрив и вълната ни изхвърли, надявам се да се намери кой да дари кръв, защото състоянието му е много тежко, на никого пожелавам такава беда”, споделя възрастната жена.
От лечебното заведение отправят призив към повече хора, които да дарят кръв в полза на пациентите от отделението. Доброволците могат да дарят кръв в Районните центрове по кръводаряване в полза на пациентите от Клиниката по изгаряния в пловдивската университетска болница „Свети Георги”. ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО В TrafficMedia.bg