Фолк певицата Ивана смени професията си и стана лекар. Тя сложи лекарски ръкавици, измери кръвната захар и кръвното налягане на десетки пенсионери от района на Пловдив. По този начин певицата на народа се включи в кампанията „SOS!Час внимание!” и посети две села- Борец и Главатар. Кампанията се организира всяка седмица от Трафик SOS и Българския червен кръст в пловдивския регион. Целта е да се отдели внимание на възрастните и самотни хора, за да се почувстват и те грижата, която заслужават. Грижата, която не получават от никъде другаде. На кампанията също така се измерва кръвно налягане, кръвна захар и е осигурен преглед от лекар.

Още с тръгването от Пловдив Ивана впечатли всички доброволци с естественото си поведение като се качи сама да управлява буса към Главатар. Пред репортер на TrafficNews.bg тя сподели, че не е карала бус от десет години, но това не се забравя, като карането на колело. Пред кметството на селото се бяха събрали жителите и очакваха доброволците. Без никакво притеснение Ивана сложи престилката на „Трафик SOS” и започна да измерва кръвна захар и кръвно налягане. Тя изслуша проблемите на хората и им даде съвети. Бабите и дядовците познаха певицата и дори имаха желание да чуят  нейна песни.

„Познах я разбира се, гледала съм я много пъти по телевизията. Пее много хубаво народни песни. Има една много хубава за семейството”, каза баба Рада.

Ивана  веднага изпълни желанието на възрастната жена и запя песента „Бащино огнище”. Възрастните жени от радост се разплакаха, което натъжи и певицата  и тя не успя да скрие сълзите си.

„Преосмисляш ценностите си. В нашия живот нямаме време за най-близките си, забравяме ги. Човек трябва да знае приоритетите си, семейството ни е най-важно. Винаги трябва да имаме време за тях. Тези хора  нямат нужда от пари, коли и големи жилища, а само от внимание”, сподели Ивана пред репортер на TrafficNews.bg.

След кампанията Ивана посети няколко самотни жени от Главатар и Борец. Тя показа съпричастност дори след като спряха камерите.  Отдели време, разговаря и изслуша възрастните жени. Това всъщност е идеята на кампанията „SOS! !Час внимание!” да покажеш внимание и грижа. 

TrafficNews.bg