Човек и добре да живее, се налага да ходи на фризьор, защото по външния вид те посрещат, а по ума изпращат. 

Стотици стилисти в цялата страна се грижат за визията на съвременния българин и съвременната българка. Напук на навиците на някои да бъркат смеси от бои вкъщи и да експериментират с косите си в домашни условия, по-умните се доверяват на професионалистите, за да не се налага да се стрижат нула номер. А фризьорите успяват не само да оцелеят, а и да инвестират в усвояването на нови знания и техники. 

Един от лидерите на козметични продукти у нас е компанията, който обединява 5 от най-добрите световни бранда е Christian of Roma. Със своите 5000 фризьорски салона козметичният гигант успява да задоволи нуждите от стилист почти във всяко кътче на родината. Освен, че работят с едни от най-качествените продукти, стилистите се грижат и за добрата визия на своите салони. Показваме ви десетте най-модерни студиа за прически тази есен, които промениха своята визия. Уточняваме, че подредбата е на случаен принцип и че това не е класация. 

Студио "Екстраваганца" в Бургас

То бе обновено с нова визия по случай 10 години от създаването си. Собственикът Тодор Тодоров е един от най-добрите стилисти на Christian Of Roma и член на техническия екип на италианския бранд BES. На откриването присъства и собственика на компанията г-жа Елена Кристиано, която пожела успех на Тодор.
"Стимулира ме да работя обичта много хора, които 14 години ми гласуват доверие и разчитат на мен не само в ежедневието, но и за всеки специален миг от живота си. Щастлив съм, че съм избиран да бъда съпричастен с тези моменти. Техните усмивки, са моето удовлетворение и мотив да се развивам, експериментирам, усъвършенствам в моята професия", разказва стилистът Тодор Тодоров.

А за качеството на продуктите, с които работи, казва следното: 
"Усмихнатите лица, доволните погледи, пълните с удоволствие очи, красноречиво говорят за качествата на продуктите, с които работя. Продуктите на BES са моят арсенал". 

И допълва: 

"Фризьорският салон преди всичко трябва да създава усещане за уют и спокойствие, за да могат клиентите да го почустват като място за почивка и удоволствие, където да се освободят от напрегнатото ежедневие".

Студио "Красота и Стил" в Търговище.

То представлява един от стоте зелени салона на Christian Of Roma и определено може да се нарече образцов. 

„За салона мога да споделя, че го направих с много ентусиазъм и труд , може би и затова се гордея толкова, а идеята той да изглежда така е, че аз обичам природата и искам да "предам" това на повече хора. Клиентите ми, които го посещават, се чувстват като на терапия - спокойни, добре обгрижвани и доволни.”, казва Росица Александрова. 

В зелените салони се работи с био продукти, а боите са без амоняк. Съставките им са отглеждани на почва, която не е третирана с химикали в последните 25 години. 


Салон „Nushi Bianco” в столицата и салон „Аqwa house” във Варна.

Техен собственик е талантливият и амбициозен Конда Кондов. Той е част от техническия екип на най-новия барнд на Christian Of Roma - американският L’ANZA и също така е брилянтен стилист. 

„Да съм фризьор, е начин да изразявам себе си чрез това изкуство!”, споделя Конда Кондов. 

А за качеството на продуктите той признава:

„Винаги съм работил с най-доброто, което има на световния пазар и следя всичко, което излиза. Щом работя с тези продукти, това означава, че са най-добрите на пазара. За мен L'anza е най-интересният бранд, който отговаря на моите изисквания, за да мога да дам всичко на клиентите си.”

Салон за красота "Валентина" в град Силистра

„Най-голямата мотивация да бъда фризьор, е усещането да правя хората щастливи и самото общуване с тях. Използвам продуктите на Christian Of Roma, защото щадят за косата.”, казва собственикът на салона с нова визия Валентина Урумова. 


“AF Beauty Salon” в Благоевград

Топ стилистът на ALFAPARF и Sofia Fashion week Александър Филипов това лято отпразнува 3 години от създаването на козметичното студио. На въпроса защо е избрал фризьорството, без да се замисля той отговаря: „Фризьорството ми е мечта от малък, занимавам се с това от 2012 година.”

И допълва:

"Фризьорският салон тярбва да изглежда точно такъв, какъвто е на снимките!”

Александър Филипов е създал сам целия дизайн на салона с много желание и любов.

Салон „Rushell” в София.

Собственикът Огнян Филипов получава истинско признание през 2009 година, когато става специалист "Обучения в колориметрия и подстригване". Години наред Огнян е част от техническите екипи на Christian Of Roma, а от 2017-та се присъединява към българския екип на L`Anza – най-новата марка в портфолиото на компанията.

Ателие за красота и здраве “The cut Nina R” в Пловдив

Салонът отвари врати на 1 септември със страхотно парти в „бяло”.

„Моята мотивация е ЛЮБОВ! С тази професия съм родена, работя вече 33 години с любов и професионализъм. Един салон трябва да има стил и отношение към всеки клиент. При нас ще почувствате уют, любов и качество! Това не е просто фризьорски салон, това е дом.”, казва собственикът на салона Нина Георгиева. 

Салон „THE ONE AESTHETIC CENTER” в Петрич

Амбициозната и успешна Милена Кльонтова, заедно със свойте партньори, Парашкева Лазарска – козметик, лазерна епилация и най-новата услуга VelaShape и Дани Тупарова - маникюр, педикюр и ноктопластика, наскоро откриха един от най-модерните салони в Петрич.

„Най-точният критерий за качеството на продуктите на BES и Christian of Roma,е това как изглежда косата на клиентите след процедурите. Блясъкът, необятните възможности да създавам красиви, модни цветове и нюанси - това е основният показател за високо качество!”, споделя един от топ коафьорите Милена Кльонтова.  

Тя е и член на техническия екип на BES Милано.

Зелен салон в Карлово

„Едни уникални продукти и много доволни клиентки.” Така собственикът на салона Диди Стоянова описва последните три месеца работа с продуктите на Oway. Зеленият салон е един от най-новите в региона на Пловдив. 

Студио „Златната ножица- La forbice d`oro” във Варна

Клиентите на този салон могат да се насладят на уютната обстановка и приятната работна атмосфера на това малко кътче, носещо полъха на Италия. Всички материали и елементи от интериора са изработени ръчно, декорирани ръчно и измислени и съчетани непосредствено в хода на оформянето на салона, от собственичката Веселина Казакова. Тя е приврженик на БИО продуктите.

„Надявам се чистата храна, чистата вода, чистите тъкани да бъдат последвани и от чистата органична козметика.”, споделя Веселина Казакова, която спечели и приза "Зелен салон на годината" в рамките на първите годишни награди за фризьори You are the first.

Как бяха връчени Първите годишни награди за фризьори You are the first с водещи Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков - вижте във видеото: