За сериозно затягане на възможностите за извършване на аборт по желание апелира проф. Петър Петров. Акушер-гинекологът смята, че хората с бели престилки, които прекъсват бременност при здрав плод, без никакви медицински причини, не са достойни за хуманната професия. И посочва, че вместо да разговарят с бъдещата майка и да я убедят да задържи детето си, защото в бъдеще може да няма друга възможност да забременее, определени лекари са готови на всичко за пари.

След като бе освободен от длъжността управител на МБАЛ „Св. Мина”, проф. Петров се върна в родилна зала. Преди няколко дни в кабинета му влязла млада жена, бременна за първи път. В пети месец със сълзи на очи тя го помолила да убие нероденото й дете.

„При прегледа установих една перфектна бременност с живо и здраво бебе момченце, нормално развитие за гестационната възраст и идеални показатели във всяко едно отношение, просто идеална бременност. Освен това вече преполовена с почти напълно изграден нов живот. Просто мечта за всеки гинеколог и за всяка бъдеща майка”, разказва АГ специалистът в социалната мрежа.

Единственото, което можел да направи, е да се опита да я разубеди. В продължение на почти час разговарял с нея в опита да я откаже.

„Вложих целия си арсенал от похвати в такива случаи, когато неведнъж съм успявал. Показах й бебето, показах й как бие сърчицето му, как се движи, как мърда с крачета и ръчички. Обясних й, че повече това щастие може да не й се случи. Тя ми обеща да помисли и след два дни да дойде отново в кабинета ми, за да започна да й водя нормалната женска консултация”, обяснява медикът.

За съжаление обаче в уречения ден и час жената не дошла. Не дошла нито на следващия, нито на по-следващия ден. При опитите на проф. Петров да се свърже с нея по телефона, не отговаряла.  

„Всичко ми беше пределно ясно от първия момент - отишла е при някой изрод с бяла престилка, който не мога да нарека колега и той е убил, разчленил и изхвърлил на боклука онова невинно ангелче... Направил го е за пари и с чиста съвест. Сигурно сте гледали много филми на ужасите и може да си ги представите, но мога да ви кажа, че всички те бледнеят пред убийството и разчленяването на голямо неродено дете. Няма да ви описвам в детайли как протича тази операция, само ще ви кажа, че е най-гнусното нещо в нашата професия и се прави само при мъртъв плод или такъв с доказани аномалии, несъвместими с живота. Да убиеш това невинно дете е по-голямо престъпление, отколкото да убиеш възрастен. Срам ме е, че пред нас има такива изроди, и сега разбирам защо много хора ни мразят. Апелирам за строги наказания и пожизнено отнемане на дипломата на такива убийци! Апелираме за сериозно затягане на възможностите за извършване на аборт по желание!”, допълва проф. Петров.

Според данните на Националния център по заразни и паразитни болести броят на извършените аборти в Пловдив и областта нараства. 541 бременности са прекъснати само за първите три месеца на тази година, или с 45 повече в сравнение със същия период на 2021 г. Над една трета от всички случаи са били по желание на жената.

Пловдивска област се нарежда на второ място в страната по този показател след София, където за трите месеца са извършени 883 аборта. Следват Стара Загора и Варна. Общо за страната в периода януари-март са абортирали 4 940 жени.