Едва ли има човек, който да не обича да похапва хрупкави бисквити, от които се носи аромат на краве масълце. Те са предпочитани не само от малчуганите, но и от всички "големи деца". Техният вид ни връща мигновено към доброто старо време и поражда у нас мили спомени от детството.
Че кой от нас щом чуе "обикновени бисквити с краве масло" не се присеща за ароматните сутрешни попари или вкусните бисквитени торти с блат от нишесте?
В този материал ще ви върнем назад във времето с няколко рецепти, които със сигурност ще ви накарат да се развихрите в кухнята.
За да могат обаче изкушенията, които ще приготвите да бъдат с несравним вкус и аромат, основната съставка трябва да бъдат здравословните бисквити само с краве масло на "Захарен комбинат Пловдив" АД , които предизвикаха фурор и са сред най-търсените на пазара.
Бисквити с масло, намазани с домашно сладко
Започваме с една вкусотия, която се приготвя за по-малко от минута и е сред любимите на много от нас. За да донесем наслада на сетивата си са ни необходими едно пакетче бисквити с краве масло и сладко или конфитюр от плодове.
В плюс е, ако сладкото е домашно, а ние препоръчваме такова от горски боровинки и ягоди. Намажете равномерно бисквитката и се наслаждавайте. По желание, може да добавите още масло.
Каша с бисквити и кисело мляко
Днес все повече родители се обръщат към здравословния начин на хранене, а полуфабрикатите и т.н. „бързи храни“ бавно, но сигурно отстъпват място на разумните хранителни навици. Закуската е най-важното хранене във всяка възраст, но за бебетата тя е от изключително значение.
Съставки:
6-7 обикновени бисквити
1/2 к.ф. кисело мляко
2-3 с.л. захар
1-2 с.л. вода
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават или начупват, след което се изсипва водата. Остават се да поомекнат. Добавят се захарта и киселото мляко. После това може да се пасира, но може и да се остави още 5-10 минути, за да поомекнат бисквитите повечко. Можете да добавите 1-2 чаени лъжички плодово пюре или намачкан с вилица банан или пъпеш.
"Домашна торта - любимият десерт на малки и големи "
Съставки:
2 пакета обикновени бисквити с краве масло
прясно мляко - 600 мл
захар - 6 с.л.
нишесте - 1 пакетче
Начин на приготвяне:
Сварете нишестето в прясното мляко със захарта. В съд по избор изсипете 1 черпак от нишестето. Отгоре нареждате бисквитите и заливате с нишесте.
Така ред бисквити, ред нишесте, докато напълните съда. Украсявате по избор. Оставяте 2 часа на хладно. И готово.
Бабиния сладък салам с обикновени бисквити с масло
Съставки:
Обикновени бисквити
500 г краве масло -
150 г ромова есенция
1 бр. орехи
80 г пудра захар - за овалване
какао - 2 с.л.
ванилия
Начин на приготвяне:
Наситнете орехите на чопър, не много ситни, да се усещат. Направете същото и с бисквитите. В купа изсипете орехите и бисквитите, затоплете маслото на водна баня и го добавете към сухите съставки разбъркайте с ром, ванилия и какаото. Получената смес оформете на руло оваляйте го в пудра захар. Завийте във фолио и оставете вашия сладък салам във фризера за 3-4 часа да стегне.
Бисквитени какаови топчета
Продукти:
250 мл краве масло
2-3 пакетчета обикновени бисквити
какао и захар на вкус
Приготвяне:
Натрошете бисквитите на прах. Прибавете към тях какаото и захарта. Получената смес добавете към предварително разтопеното масло. Оформете топчета. По желание може да ги поръсите с шоколадови пръчици или кокосови стърготини. Оставете ги да престоят в хладилника няколко часа.
Лесен сладкиш с ябълки и биксвити с краве масло
Съставки:
1 голям пакет обикновени бисквити - 230 г
5 ябълки, обелени, почистени и настъргани
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1 ч.л. канела
500 г цедено кисело мляко
Начин на приготвяне:
Бисквитите и орехите се натрошават на дребно или се смилат в кухненски робот. Прибавят се захарта, ябълките и канелата и всичко се смесва добре. Притиска се в тортена форма и отгоре се добавя цеденото мляко. Оставя се в хладилника за няколко часа или най-добре една нощ.
Лесен чийзкейк с бисквити
Съставки:
250 г обикновени бисквити
40 г орехи
50 г масло
Продукти за крема:
400 г крема сирене
300 г заквасена сметана
50 г пудра захар
1 ч. л. настъргана кора от лимон или лайм
3-4 капки сок от лимон
Приготвяне:
Заливка:
Сладко от плодове по избор
Основа:
Бисквитите и орехите се натрошават и разбъркват заедно с омекналото масло. Сместа се изсипва в тава и се притиска хубаво, за да се оформи блат. Тавата се слага в хладилника, докато се приготви кремът.
Крем:
Охладеното крема сирене се изцежда от водата в опаковката (ако има такава) и се изсипва в купа. Към нея се добавят и останалите съставки за крема. Разбърква се хубаво до получаването на хомогенна смес. Кремът се изсипва върху блата в тавата и се заглажда добре. Чийзкейкът се оставя да престои в хладилник поне 3 часа, покрит с фолио.
Сервира се залят със сладко от горски плодове, вишни или друго по избор.
Лесен десерт с бисквити с краве масло
Съставки:
обикновени бисквити - 300 г
заквасена сметана - 1 кофичка
пудра захар - 2 с.л.
кисело мляко - 1 кофичка
кинфитюр - 1 бр.
натрошени ядки - за посипване - около 1 шепа
Начин на приготвяне:
Смесват се заквасената сметана, киселото мляко, конфитюра и захарта до получаване на гладка смес като крем. Реди се ред бисквити след това се маже с крема, пак бисквити после крем и така до последния слой от крема. Посипва се с натрошените ядки и се оставя в хладилника за 12 часа.
Здравословните бисквити само с краве масло са 100% българско производство на "Захарен комбинат Пловдив" АД, вече може да се намери в две от най-големите вериги в страната – „Кауфланд”, „Метро” и „BulMag”
През последните месеци бисквитите, в които няма хидрогенирани или палмови масла, се разграбват с невиждана сила в търговската мрежа на Пловдив, София, Варна, Шумен, Разград и Търговище.
Това са и първите бисквити в България, които са изцяло с краве масло. У нас няма Български държавен стандарт за бисквитите и други тип лакомства, които постоянно се дават в детските градини и се продават по лавките край училищата. По-голямата част от тях са именно с пламово масло.
Обикновените бисквити само с краве масло представляват хрупкави ароматни бисквити от еластично тесто. Формата им е квадратна с гладка перфорирана повърхност и накъдрени ръбчета.
Съставът е съобразен с изискванията на българското законодателство и стандарти! Опаковат се в полипропилен със закачлив дизайн и се транспортират в кашони от вълнообразен картон. Бисквитите не съдържат никакви хидрогенирани и палмови мазнини!
Още от категорията
Как да се справим с напуканите устни през есента?