Легендарната пловдивска пивоварна Каменица затваря врати в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg. Производството на бирата се мести в Хасково, а фабриката ще бъде срината.

В резултат на това решение, считано от днес, пивоварна Пловдив, ще преустанови дейността си в сегашния си вид. С това, от общо заетите в Пловдив 189 служители ще бъдат освободи 58 служители, които са заети в сферата на производство и логистика.

От пивоварната съобщиха, че вече се водят преговори с две големи компании, които да назначат освобдените служители. Очаква се скоро служителите да започнат нова работа.

На други 16 служители ще бъде предложено преназначение в пивоварната на компанията в град Хасково. На други 33 служители ще бъде дадена възможност за временно назначение по проект в пивоварна „Каменица“ в Пловдив до пълното  преустановяване на производствените дейности. Така предстоящите промени ще засегнат общо 107 служители, а в Пловдив ще останат да бъдат постоянно заети общо 82 служители от отдели търговски, финансов, човешки ресурси и други.

Всеки един от засегнатите служители ще бъде обезпечен с компенсационен пакет, който ще осигури доход от 7 до 14 месеца в зависимост от индивидуалния трудов стаж в компанията. Наред с това, на всеки служител по желание, ще бъдат предоставени и кариерни консултации.

 „Този момент е изключително труден за всички ни, тъй като напълно осъзнаваме тежестта на взетото решение и неговия ефект върху колегите, с които трябва да се разделим. Всеки един е дал своя ценен принос за израстването и развитието на компанията и нашите марки през годините.

С пълното разбиране, че засегнатите служители са изправени пред изключително труден момент, ще направим всичко необходимо, за да ги обезпечим по най-справедливия и достоен начин и да им окажем пълна подкрепа в процеса на намиране на нова работа“, заяви Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в компанията.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg